Dancsó Erika
L’Oréal Professionnel Nagykövet, French ID Artist, Mesterfodrász, Dancsó Erika Szalon tulajdonosa

DANCSÓ ERIKA

Nemzetközi fodrászművész, L’Oréal Professionnel French ID Artist,a HCF Hungary képviselője, a Dancsó Erika Szalon tulajdonosa.

Imádok szépséget adni a vendégeimnek, új technikákat tanítani a kollégáimnak és gyönyörű szakmát a tanulóimnak.

Fotózásokat, bemutatókat, hajshow-kat készítünk csapatommal.

Legnagyobb példaképem és mentorom Laetitia Guenaou és Ada Tatomir, akik által elsajátíthattam a francia stílusú fodrászatot

  •  2010   Le Monde nemzetközi tagja lettem
  •  2012.    L’Oréal Professionnel TN Artist
  •  2016 –  Haute Coiffure Franchaise tagja
  •  2016 – 2017. Haute Coiffure Franchaise Trophy tíz finalistája közt képviselhettem az országom Párizsban.
  •  2017.      L’Oréal Professionnel French ID Artist
  •  2018.      Mizutani ambassador
  •  2023.      L’Oréal Professionnel Nagykövet

Hiszem, hogy a lelki teljességhez és a mindennapok boldogságához szorosan hozzátartozik, hogy megtaláljuk azt a szakmát, amely gyönyörködtet, lelkesít és feltölt. Én a fodrászatot választottam hivatásomnak, hacsak nem a fodrászat világa választott engem. Ha léteznek előre elrendeltetett dolgok, akkor az én esetemben, ez biztosan így történt. Rajongok az alkotásért, az alkotói folyamat alatt átélt kreatív feszültség mámorító érzéséért.

Én a saját szakmámmal szépséget tudok adni a vendégeimnek. Önmegvalósítást. Önazonosságot és bátorságot. Kinek mikor mire van szüksége. Úgy dolgozom és arra buzdítok mindenkit magam körül, hogy megjelenésünkkel, frizuránkkal merjük kifejezni mindazt, ami éppen foglalkoztatja a gondolatainkat, a belső énünket.

Az öltözködésünk és a frizuránk által megtalálhatjuk azt a nőt, akik valóban szeretnénk lenni. Aki erős tud lenni a mindennapok forgatagában, őszinte magához, és (a legfontosabb!) szeretetteljesen tud a tükörképéhez szólni. Azt gondolom ekkor vagyunk lelkileg jó állapotban, ekkor vagyunk harmóniában magunkkal és a környezetünkkel. Erre tudunk építkezni. Ennek az állapotnak a megalkotási folyamatátért imádom a szakmám.

Fiatal koromban az interneten találtam rá Laetitia Guenaou mesterfodrászra és a Haute Coiffure Francaise bemutatóira, amelyek végérvényesen magukkal ragadtak. Általuk ismertem meg a hajvágás és feltűzés francia stílusát. Ezt a felismerést tettek követték: 2011 -ben Laetitia Guenaou tanulója, majd később az Haute Coiffure Francaise nemzetközi fodrászverseny indulója, és ennek a művészeti társaságnak a tagja lettem. Azóta is a francia stílus a mindenem, számomra a francia sikk és az összkép harmóniája a legfontosabb. Nekem velük és általuk lett teljes a művészeti világom.

Művésznek lenni egyet jelent azzal, hogy a komfortzónámból kilépve különböző textúrákat és formákat alakítok ki a hajból. Ilyenkor azt érzem, hogy lelassul a világ körülöttem és elindul egy olyan alkotási folyamat, amit akár csukott szemmel is tudnék folytatni. Van olyan helyzet, amikor a személy az, ami inspirálja a frizurát, máskor pedig a megalkotni kívánt frizura az, ami inspirál, hogy kivel szeretnék együtt dolgozni.