Léteznek olyan francia stílus szabályok, amivel minden francia nő egyetért! Mivel a divatiparban dolgozom és a fodrászatban a francia stílust képviselem, sokszor kérdeznek erről engem. Épp ezért arra gondoltam, hogy összeállítok egy listát arról, hogy pontosan mit is tesznek a francia nők, és mi az, amit viszont soha semmiképp sem tennének!

 

Francia stílustippek és szabályok következnek!

A legtöbbünknek a francia nőről a sikk, az elegancia és nőiesség jut az eszünkbe! Nem véletlenül! Ha a frizurájukat vizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy hajuk természetes, laza és sosem “túlcsinált”. Nem a koruknak, hanem az egyéniségüknek megfelelően öltözködnek és választanak frizurát. A hajuk, bőrük mindig ápolt! Frizurájuk általában kócos, de mégis rendezett. Hajszínük inkább a természetességet mutatja. Stílusukban leginkább a szabadságot testesítik meg. A francia frizurákban nincsenek határozott, merev vonalak.

 

Összegyűjtöttem Nektek 10 tippet a francia sikkről:

  1. Ne viselj két színnél többet egyszerre, kivétel ez alól a kék farmer, ami önmagában lehet a harmadik szín. Ugyanez vonatkozik a mintákra is, ha mintás darabot viselsz, akkor mindenképp szolid színű legyen. Így el tudod kerülni, hogy viseleted túl harsányan, vagy színesen fessen.
  2. Kerüld a drámai és extrém look-ot!
  3. Ne viselj túl sok kiegészítőt! Ha fülbevalót viselsz, akkor a nyakláncra már semmi szükség. Ha az anyaga ezüst, akkor ne párosítsd arany ékszerrel!
  4. Legyél tisztában azzal, hogy milyen színek illenek a karakteredhez és ragaszkodj ezekhez!
  5. Fektess be jó minőségű alapdarabokba és ne vásárolj az éppen mai trendeknek megfelelő dolgokat! A táskád mindig passzoljon a cipődhöz! A francia nők inkább a fekete, szürke, barna alapszíneket részesítik előnyben és ehhez tesznek fel piros rúzst, vagy használnak piros körömlakkot.
  6. Kiegészítésképpen csak az alábbiakat viseld: csíkos, kék, vagy piros szín. Ez függhet az évszaktól, hangulattól, de a francia nők sosem viselnek harsány színeket.
  7. Jól válogasd meg a szetted kiegészítőit! Ez lehet egy sál, karkötő, vagy egy táska. Ne felejtsd, a kulcsszó: TERMÉSZETESSÉG.
  8. A francia nők jól ismeri a megfelelő ruha szabásának fontosságát. Nem túl szűk, vagy bő, nem túl rövid, vagy hosszú, odafigyelnek a tökéletességre.
  9. Sminkjük természetes és naturális. Rúzst viszont mindig viselnek, te is bátran alkalmazd a klasszikus színeket!
  10. Persze minden szabály alól vannak kivétel: A párizsi nők elfogadják és szeretik apró tökéletlenségeiket, sőt, megtanulják az előnyükre használni azokat!